Over DPS Bouw

 

  • Specialist in inkoop
  • Verbindende factor
  • Landelijke dekking leveranciers & deelnemers
  • Focus op sterke relaties en de lange termijn
  • Vestigingen in Amsterdam en Apeldoorn
Neem contact met ons op

Ontstaan

In 2014 is DPS Bouw opgericht onder de naam HBiC (de Hout en Bouw inkoopcombinatie) met als missie aannemers en leveranciers in de woning- en utiliteitsbouw te verbinden en te ondersteunen op gebied van inkoop. Samen met zusteronderneming NiCB (de Nederlandse inkoopcombinatie Bouwbedrijven, met als doelgroep landelijk en groot regionaal opererende aannemers) kon DPS Bouw van start gaan met een schat aan kennis en ervaring opgebouwd vanuit het succes van zusterbedrijf NiCW, de inkoopcombinatie voor middelgrote aannemers in de wegenbouw en infra.

Inmiddels is DPS Bouw uitgegroeid tot een organisatie die haar deelnemers niet alleen scherpe inkoopcontracten biedt, maar ook een vaste waarde is geworden op het gebied van advies, controle en projectinkoop. Dit alles ondersteund door data.

Onze kracht

De kracht van DPS Bouw is het versterken van de onderhandelingspositie van middelgrote tot regionaal opererende aannemers in zowel woning- als utiliteitsbouw. Inmiddels vertegenwoordigd DPS Bouw meer dan 100 aannemers.

Door het inkoopvolume te bundelen wordt de marktpositie van deze aannemers versterkt en kan er een flinke kostenbesparing gerealiseerd worden. Deze kostenbesparing wordt niet alleen door scherpe inkoopcontracten gerealiseerd, maar ook door een aanzienlijke tijdsbesparing. Deze tijdsbesparing kan worden behaald door het uitbesteden van offertetrajecten, prijsvergelijkingen en onderhandelingen.

DPS Bouw streeft naar een nauwe samenwerking met leveranciers zodat inkoopcontracten worden geoptimaliseerd. Het uitgebreide netwerk aan DPS Bouw-contractleveranciers dekt vrijwel alle gangbare productgroepen die voor de bedrijfsvoering nodig zijn. DPS Bouw is daarmee voor haar deelnemers uitgegroeid tot collega en verlengstuk van de werkvoorbereiding en projectleiding.

Zusterbedrijven

DPS Bouw heeft vier zusterbedrijven. Ieder zusterbedrijf heeft haar eigen doelgroep en specialiteit. De zusterbedrijven hebben onderling altijd contact om van elkaar te leren. Op die manier kan het meest succesvolle resultaat voor elke specifieke doelgroep behaald worden.

De volgende inkoopcombinaties zijn zusterbedrijven van DPS Bouw:

  • NiCB, de inkoopcombinatie voor landelijk en groot regionaal opererende aannemers in zowel de woning- als utiliteitsbouw.
  • NiCG, de inkoopcombinatie voor hoveniers bedrijven en groenvoorzieningen
  • NiCI, de inkoopcombinatie voor bedrijven in de installatietechniek
  • NiCW, de inkoopcombinatie voor bedrijven in de wegenbouw en infra